ГоловнаЕкономікаБізнес

Американці занесли Україну до списку "піратів"

У США стурбовані "нестримним піратством".

Американці занесли Україну до списку "піратів"
Фото: mctb.ru

Україну занесли до списку порушників прав американської інтелектуальної власності, який складає Торговельне представництво США (USTR).

Головними порушниками дотримання та охорони прав інтелектуальної власності в новому щорічному звіті названо Росію та Китай. Автори документа звернули увагу на значне збільшення за останній рік кількості випадків порушень інтелектуальних прав і торгових марок "практично у всіх форматах".

Крім Китаю та Росії, яка вже 16 років поспіль очолює список порушників, до списку "пріоритетного моніторингу" потрапили Аргентина, Ізраїль, Канада, Таїланд, Індія, Алжир, Чилі, Індонезія, Пакистан, Венесуела й Україна.

Як зазначають у звіті, Україна здійснила лише "мінімальний прогрес" у виконанні плану дій з 2010-го року у боротьбі з піратською продукцією та контрафактом, а у деяких випадках навіть спостерігався регрес.

Канада потрапила до "чорного списку" вже вчетверте, частково через відсутність прогресу у впровадженні реформ законодавства про захист авторських прав.

В USTR висловили серйозну стурбованість у зв'язку з "виробництвом контрафактної продукції і нестримним піратством, серед якого піратство через інтернет" у країнах-порушницях. У звіті також йдеться, що он-лайн-піратство зміцнює свої позиції в області продажу контрафактної та піратської продукції та витісняє традиційні точки збуту, такі як вуличні магазини й кіоски, де продають піратську аудіо- та відеопродукцію, підробки парфумів відомих брендів, взуття.

Рейтинг USTR не передбачає введення економічних санкцій. Його основна мета - "присоромити" країни-порушниці з тим, щоб їхні уряди посилили боротьбу з піратством і порушеннями авторських та інтелектуальних прав.

Нагадаємо, опитування свідчать, що українці не готові платити за ліцензійний контент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram