ГоловнаЕкономікаБізнес

До трійки найбагатших британців увійшли індієць і два росіянина

Найбагатший мешканець Британії з числа народжених в ній - лише на сьомому місці.

До трійки найбагатших британців увійшли індієць і два росіянина
Лакшми Миттал
Фото: zagranhouse.ru

Список найбагатших мешканців Великобританії, який щорічно складає газета The Sunday Times, знову очолив індійський сталеливарний магнат Лакшмі Міттал.

Статок Міттала, який очолює цей список з 2005 року, укладачі The Sunday Times Rich List оцінили в 12,7 млрд фунтів стерлінгів, повідомляє Reuters. За рік, що минув з моменту публікації попередньої версії списку найбагатших британців, статок Міттала зменшилося на 4,8 млрд фунтів стерлінгів за рахунок зниження вартості акцій його компанії ArcelorMittal.

Російський бізнесмен Алішер Усманов, який є, серед іншого, співвласником лондонського футбольного клубу "Арсенал", розмістився на другому місці рейтингу із статком у 12,3 млрд фунтів стерлінгів.

Власник лондонського футбольного клубу "Челсі" росіянин Роман Абрамович став третім зі статком у 9,5 млрд фунтів стерлінгів. У торішньому рейтингу Усманов і Абрамович також посідали друге і третє місця відповідно.

Найбагатший мешканець Великобританії з числа народжених на території цієї країни - герцог Вестмінстерський Джералд Кавендіш Гросвенор - розмістився на сьомій сходинці рейтингу зі статком у 7,35 млрд фунтів стерлінгів. Роком раніше герцог Вестмінстерський - найбільший землевласник Великобританії - був четвертим.

Укладачі рейтингу зазначають, що повний статок 1000 найбагатших британців 2012 року оцінюється в 414 мільярдів фунтів стерлінгів - максимальне значення за всю 24-річну історію укладання The Sunday Times Rich List. У рейтингу 2012 року також виявилося рекордне число мільярдерів - 77 осіб.

Повна версія щорічного рейтингу багатіїв - The Sunday Times Rich List - буде опублікована в номері тижневика за 29 квітня.

Нагадаємо, раніше діловий журнал Forbes назвав самых найбагатших людей світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram