ГоловнаЕкономікаБізнес

S&P знизило рейтинги Іспанії на два щаблі

Агентство прогнозує економіці цієї країни падіння.

S&P знизило рейтинги Іспанії на два щаблі

Міжнародне рейтингове агентство S&P знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Іспанії відразу на два щаблі.

Згідно з інформацією агентства, рейтинг знижено до "BBB +" з "A", прогноз рейтингу - негативний. Короткостроковий суверенний кредитний рейтинг знижено до "A-2" з "A-1".

Одним із чинників рейтингової дії стали побоювання агентства, що уряд країни надалі буде змушений надати допомогу банківському сектору.

"Ми вважаємо, що ризики погіршення бюджетних показників і зменшення гнучкості (фінсектору країни), а також боргове навантаження, особливо з огляду на збільшення обсягів умовної заборгованості, можуть вплинути на баланс уряду", - зазначено в релізі.

Агентство зазначає, що країні буде складніше обслуговувати держборг і виконувати програму скорочення бюджетних витрат у зв'язку з початком рецесії.

S&Р погіршило прогноз щодо динаміки розвитку економіки Іспанії. Тепер агентство очікує скорочення ВВП у реальному вираженні на 1,5% 2012 року і на 0,5% 2013 року. Раніше S&Р прогнозувало економічне зростання - на рівні 0,3% 2012 року й 1% 2013 року. Попереднє зниження іспанського суверенного рейтингу S&Р здійснило в середині січня.

Нагадаємо, іспанська економіка знову впала в рецесію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram