ГоловнаЕкономікаБізнес

Оприлюднено план видобутку золота на астероїдах

Режисер Джеймс Кемерон і керівники Google Ларрі Пейдж та Ерік Шмідт підкорюють космос.

Оприлюднено план видобутку золота на астероїдах

Інвестори комапнії "Планетарні ресурси" планують використовувати автоматичний космічний апарат для видобутку корисних копалин на астероїдах, повідомляє BBC. Передусім їх цікавить платина та золото. До 2020 року на навколоземній орбіті бізнесмени-авантюристи хочуть відкрити склад пального.

Але поки плани Кемерона і співтоваришів виглядають фантастичними. Навіть за досить високої ціни на золото (близько 13 тис. грн за тройську унцію - трохи більше 31,1 грама), вартість видобутку 1 грама золота з космосу сьогодні коштує близько 40 млн (!) грн. Завдання інвесторів - знизити цю вартість.

У найближчі 18-24 місяцяці запустять перший із серії приватних телескопів для пошуку астероїдів, багатих на корисні копалини. У найближчі 10 років компанія планує знайти декілька тисяч таких об'єктів.

Інвестори також мають намір видобувати воду з астероїдів, розщеплювати її на рідкі кисень і водень та використовувати в якості ракетного палива.

Окрім Кемерона та керівників Google, видобутком корисних копалин у космосі цікавляться піонер космічного туризму Ерік Андерсон, засновник компанії X-Prize Пітер Діамандіс, колишній кандидат в президенти США Росс Перо та ветеран НАСА астронавт Том Джонс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram