ГоловнаЕкономікаДержава

"Ощадбанк" почав виплачувати матеріальну допомогу київським чорнобильцям

Допомогу отримають 4 тисячі 319 киян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

"Ощадбанк" почав виплачувати матеріальну допомогу київським чорнобильцям
Фото: 20minut.ua

За інформацією Головного управління праці та соціального захисту КМДА, з учорашнього дня у відділеннях "Ощадбанку" почали виплату одноразової адресної матеріальної допомоги чорнобильцям.

Від сьогодні матеріальну допомогу від столичної влади виплачуватимуть у відділеннях "Укрпошти".

Нагадаємо, згідно з розпорядженням голови КМДА Олександра Попова, одноразову адресну матеріальну допомогу отримають 4 тисячі 319 киян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Зокрема, діти з інвалідністю, пов'язаною з катастрофою, і постраждалі діти-сироти, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, інваліди I групи, а також вдови та вдівці ліквідаторів.

Крім того, одноразову адресну матеріальну допомогу ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань почнуть виплачувати вже 3 травня. Згідно з розпорядженням голови КМДА Олександра Попова, допомогу отримають кияни, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, які брали участь у героїчній обороні Києва та яким встановлено статус "Учасника народного ополчення". Також допомогу від міста буде надано інвалідам війни, в тому числі учасникам військових конфліктів із числа малолітніх в'язнів концентраційних таборів, гетто й інших місць примусового утримання, учасникам бойових дій, колишнім неповнолітнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання.

Врешті, згідно з розпорядженням, що його підписав голова КМДА, допомогу отримають вдови Героїв Радянського Союзу, члени сімей загиблих військовослужбовців і дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни, учасників бойових дій, жертв нацистських переслідувань, учасників війни, яких за життя було визнано інвалідами та учасниками війни, колишніми в'язнями концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram