ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров готовий закривати атомні енергоблоки

Прем'єр згадав про Чорнобильську катастрофу.

Азаров готовий закривати атомні енергоблоки
Фото: yes-ukraine.org

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що уряд готовий виводити з експлуатації атомні енергоблоки для гарантування безпеки держави.

Про це він сказав на нараді з питань підвищення безпеки АЕС у Білогородці (Київська область).

"Безпеку ми гарантуємо, але є певні проблеми, особливо пов'язані з продовженням термінів експлуатації атомних блоків. І ми не маємо права не звертати уваги на ці проблеми. Якщо треба зупинити блок, то треба зупиняти, треба витримати всіх регламентних процедур, пов'язаних із втратою виробництва, треба йти на ці втрати", - сказав М. Азаров.

Прем'єр зазначив, що Україна на прикладі Чорнобильської катастрофи переконалася, що ризикувати під час розвитку атомної енергетики не можна.

У зв'язку з цим він зажадав від міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка дотримуватися стандартів Міжнародного агентства з атомної енергії щодо безпеки атомних електростанцій.

"Моя вимога до міністра і до голови "Енергоатому" дуже проста - всі вимоги МАГАТЕ повинні бути виконані й усі необхідні регламентні роботи повинні бути виконані якісно і вчасно", - заявив М. Азаров.

"Завдання Міністерства енергетики - забезпечити баланс споживання електроенергії в країні", - додав прем'єр.

Нагадаємо, Азаров не бачить альтернативи атомній енергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram