ГоловнаЕкономікаДержава

У Кабміні взялися за розподіл газу серед населення

Установлено норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом.

У Кабміні взялися за розподіл газу серед населення
Фото: Макс Левин

23 квітня 2012 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову "Про встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання пільг і житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам".

Про це UBR.UA повідомили в прес-службі КМУ.

Згідно з цим урядовим документом, мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом для надання пільг становитимуть одну тонну й один балон на домогосподарство на рік. Варто зазначити, що особи, які мають таке право згідно зі статтею 48 "Гірничого закону України", можуть розраховувати на 3,1 тонни вугілля для побутових потреб на рік.

А ось мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом для надання житлових субсидій затверджено в розмірі 2 тонн на рік. Щодо аналогічних норм забезпечення населення скрапленим газом, який використовується для приготування їжі, то їх встановлювали відповідно до розрахунку: два балони (42 кг) щороку на одну-двох осіб, три балони (63 кг) - на трьох-чотирьох осіб, чотири балони (84 кг) - на п'ятьох осіб і більше.

Для надання пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого палива і скрапленого газу за рахунок субвенції з держбюджету 2012 року застосовуватимуть такі граничні показники вартості: тверде паливо - 950 грн за тонну, скраплений газ - 121,88 грн за тонну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram