ГоловнаЕкономікаБізнес

ЗАЗ вирішив торгувати в Росії без посередників

Так вигідніше.

ЗАЗ вирішив торгувати в Росії без посередників
Фото: zimbio.com

Запорізький автозавод переходить до прямих продажів у Росії, де компанія реалізує близько третини всієї своєї продукції, пише "Коммерсантъ-Украина".

За продажі продукції Запорізького автозаводу в Росії візьметься компанія "ЗАЗАвтоРус", повідомили в п'ятницю в корпорації "Укравто" (володіє ЗАЗ).

Власну дистриб'юторську компанію ЗАЗ створив ще на початку 2012 року, і зараз вона об'єднує 130 дилерських центрів у країні. Головою "ЗАЗАвтоРус" став Богдан Василець, колишній гендиректор компанії "Авто-Технологія" (дистриб'ютор Lada в Україні).

"ЗАЗАвтоРус" візьметься за продажі автомобілів ЗАЗ Chance (в Україні - Daewoo Lanos), ЗАЗ Vida (на платформі Chevrolet Aveo) і автобусів ЗАЗ А10.

У компанії розраховують збільшити свою ринкову частку в Росії до 1% цього року і до 1,4-1,5% 2013 року, повідомив у п'ятницю Василець. Зараз, за даними ІФК "Метрополь", компанія займає близько 0,7%.

На частку Росії припадає близько третини всіх продажів ЗАЗ (торік випустив 60,8 тис. автомобілів).

Досі ЗАЗ співпрацював із декількома дистриб'юторами в Росії.

У 2005-2009 роках ЗАЗ реалізовував автомобіль Lanos через торговельну мережу General Motors. Потім із липня 2009 року ЗАЗ продавав аналогічні автомобілі з новою назвою Chance у РФ через дистриб'ютора - компанію "Квінгруп".

Продажі автомобілів через власного дистриб'ютора набагато вигідніші, ніж через посередників, кажуть учасники ринку.

"Дистриб'ютори не завжди зацікавлені в просуванні конкретного автомобільного бренда і розширенні дилерської мережі, оскільки зазвичай вони мають контракти з кількома виробниками", - стверджує прес-секретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля. За його словами, продажі через власну структуру дозволяють швидше реагувати на зміну цінової політики конкурентів.

Нагадаємо, в березні Запорізький автомобілебудівний завод почав виробництво легкового автомобіля ZAZ Vida - перелицьованого Chevrolet Aveo.

ЗАЗ є публічним акціонерним товариством, і контролює його корпорація "УкрАвто". Президентом холдингу є народний депутат Таріел Васадзе. 2007 року обраний за списками БЮТ, але потім перейшов у фракцію Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram