ГоловнаЕкономікаБізнес

Тігіпко може вийти з Крюківського вагонобудівного заводу

Структури віце-прем'єра проголосували проти великої угоди

Тігіпко може вийти з Крюківського вагонобудівного заводу
Фото: Макс Левин

Група "ТАС", що управляє активами, які пов'язують із віце-прем'єром Сергієм Тігіпком, може продати акції Крюківського вагонобудівного заводу, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Уможливило це проведення зборів акціонерів підприємства 12 квітня, на якому власники 27% акцій заводу проголосували проти здійснення великих угод (закупівля великої партії литва в Кременчуцького сталеливарного заводу), розповів генеральний директор КУА "ОТП Капітал" (володіє акціями заводу) Григорій Овчаренко.

Відповідно до закону "Про акціонерні товариства", акціонери, які проголосували проти здійснення істотних угод (на суму понад 10% вартості активів), отримують право протягом місяця надати підприємству свої акції для викупу.

Директор з інвестицій ТАС Антон Кернасовський, відмовившись обговорювати подробиці угоди, підтвердив, що група голосувала проти укладення істотної угоди. При цьому він не підтвердив, але й не спростував інформації про те, що в групі планують скористатися правом продажу акцій.

Згідно зі звітом ІК Altana Capital, 69,30% акцій

Крюківського вагонобудівного заводу належать структурам групи "Приват", ТАС володіє 24,94%, ще 4,71% - у вільному обігу.

Водночас, за даними декількох інвесткомпаній, мажоритарними акціонерами заводу є представники його менеджменту на чолі з головою наглядової ради Володимиром Приходьком. Джерела в групі "Приват" спростовують причетність групи до підприємства. На самому вагонобудівному заводі не коментують структури власності.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович вважає, що

вагонобудівні підприємства потребують держпідтримки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram