ГоловнаЕкономікаБізнес

Страховикам визначать нові вимоги

У Верховній Раді 12 квітня оприлюднили доопрацьований текст законопроекту про страхування, який запроваджує нові правила для страховиків.

Страховикам визначать нові вимоги
Фото: autopremiera.ru

Про це пише "КоммерсантЪ".

Законопроект №9614 "Про страхування", оприлюднений Комітетом з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, депутати рекомендували до затвердження у другому читанні.

За словами співавтора проекту Андрія Пінчука, комітет зважив на всі пропозиції робочої групи Нацкомфінпослуг.

Головних змін у законі три: виключено розділ про створення єдиної саморегулюючої організації; прописано поділ страхових посередників на агентів і брокерів; докладно прописано ризики у класах страхування.

"Дрібні редакційні правки внесено до багатьох статей, але, загалом, вони просто іншими словами описують норми, запропоновані в первинній редакції проекту", - говорить президент Ліги страхових організацій Наталія Гудима.

Усі ці зміни можна було внести і до другого читання, але 17 лютого призначили нового голову Нацкомфінпослуг Андрія Стасевського. "Він мусив ознайомитися із законопроектом, адже це основний документ регулювання діяльності страхових організацій", - упевнена Гудима.

Нагадаємо, проект спочатку подали в Раду в грудні 2011 року, але вже 21 лютого його повернули на повторне перше читання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram