ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров кличе канадців видобувати нафту і газ в Україні

Прем'єр-міністр Микола Азаров закликав канадські компанії взяти участь у розробці та видобутку нафти й газу в Україні.

Азаров кличе канадців видобувати нафту і газ в Україні
Фото: Макс Левин

"Ми дуже серйозно працюємо над залученням іноземних інвестицій, особливо у сфері розробки та видобутку нафти й газу. Я знаю, що в Канаді доволі авторитетні компанії, що спеціалізуються на цих напрямках. І ми вітаємо роботу таких канадських компаній на території нашої країни в розробці наших родовищ", - заявив Азаров під час зустрічі з міністром міжнародної співпраці Канади Беверлі Ода, повідомляє прес-служба Кабміну.

Він також поскаржився міністру, що

Україна купує газ у Росії за найвищою ціною у Європі.

"Це означає, що наші компанії, надто металургійні, не конкурентні порівняно з аналогічними світовими компаніями. Тому для нас власний видобуток газу, альтернативні джерела постачань газу - принципово важливе питання. Ми зараз потребуємо серйозної допомоги та сприяння в цьому питанні", - наголосив Азаров.

Канадський міністр і собі повідомила, що Канадське агентство національного розвитку працює передусім над питаннями надання допомоги у видобувних видах промисловості.

"Канадські підприємства, що працюють у видобувних галузях, є одними з провідних підприємств у світі. Наша робота з різними країнами у сферах гірничовидобувної, гірничорудної, нафтової промисловості є на першому місці в багатьох країнах", - заявила вона.

Нагадаємо, канадська Talisman стала однією з компаній, що зацікавилися конкурсами на площі сланцевого газу.

Українська влада сподівається, що розробка родовищ сланцевого й іншого нетрадиційного газу дозволить через 10 років додати до видобутку 13 млрд кубометрів. У такому разі

Україна може стати самодостатньою в забезпеченні газом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram