ГоловнаЕкономікаДержава

Податкова не чіпатиме великий бізнес

Державна податкова служба має намір повністю позбавити великий бізнес перевірок, перейшовши на "горизонтальний моніторинг".

Податкова не чіпатиме великий бізнес
Фото: donbass.ua

Про це заявив голова відомства Олександр Клименко під час зустрічі з представниками торгово-економічних місій у складі дипломатичних представництв в Україні, повідомляє прес-служба ДПСУ.

"Сучасні форми податкового аудиту нівелюють потребу в традиційних методах контролю. Доступ до інформації про фінансові операції платника в режимі он-лайн дає можливість, не турбуючи бізнесмена, аналізувати податкові ризики його діяльності й одразу попереджати про виявлені загрози, сумнівні операції, контрагентів із поганою податкової історією тощо", - наголосив Клименко.

350 великих компаній України сплачують 86% усіх податків і зборів. З інших платників збирають близько 10-12% усіх доходів бюджету

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Він додав, що цей сервіс стане невід'ємною частиною спеціального пакета обслуговування в новому центральному офісі з обслуговування великих платників податків. "Це ще один доказ перетворення податкової служби з фіскального відомства на сервісне. Замість шукати порушення ми надаватимемо послуги оцінювання податкових ризиків", - наголосив голова Державної податкової служби.

Горизонтальний моніторинг уперше запровадили податківці Нідерландів, а згодом його запозичили інші європейські країни. В Україні цей сервіс поки що існує як експеримент на кількох великих підприємствах.

Нагадаємо, до липня податкова дотримуватиметься

мораторію на перевірки малого бізнесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram