ГоловнаЕкономікаБізнес

Присяжнюк: росіяни чекають на український сир

Міністр аграрної політики й продовольства Микола Присяжнюк відзначає, що вирішення сирного питання з Росією дуже важливе для України, оскільки це, окрім іншого, в інтересах російських споживачів.

Присяжнюк: росіяни чекають на український сир
Фото: podrobnosti.ua

"Ми сподіваємося, що у квітні-середині травня ми ці питання познімаємо. Тим більше, що для нас це дуже важливо, тим більше, що російський споживач чекає на нашу продукцію", - сказав він під час засідання Кабінету Міністрів.

Міністр додав, що Україна зважила на всі зауваження російських "сирних" інспекторів, які були озвучені під час попередньої перевірки.

"Зараз чекаємо на реакцію: ухвалять рішення про повторну перевірку чи рішення про скасування. Сьогодні в нас працюють представники Росспоживнагляду на Пирятині... Ще два підприємства проінспектують", - зазначив Присяжнюк.

Оніщенко: спір із Києвом через сир легко вирішується.

При цьому він додав, що особисто намагався переконати голову Росспоживнагляду Геннадія Оніщенка, що якість українських сирів відповідає нормам.

"Намагався я особисто, міністр економіки й навіть один із народних депутатів", - заявив Присяжнюк.

Нагадаємо, 10 квітня фахівці Росспоживнагляду прибули в Україну для інспекції ще двох українські сирзаводів - Пирятинського і "Прометея".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram