ГоловнаЕкономікаБізнес

Російські авто повертають позиції в Україні

Найбільший російський автовиробник "АвтоВАЗ", ринкова частка котрого в Україні поменшала останніми місяцями, знову повернувся в лідери.

Російські авто повертають позиції в Україні
Фото: lada-auto.ru

За підсумками березня "АвтоВАЗ" зміг вийти на другу позицію з продажів автомобілів в Україні (1,71 тис.; +78,6% до лютого), відставши від лідера ринку - компанії Hyundai - лише на чотири автомобілі, пише "КоммерсантЪ-Украина" з посиланням на звіт інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting.

Трійку лідерів замикає Skoda з обсягом продажів 1,5 тис. (+92,7%). Усього в березні продали понад 19 тис. нових автомобілів, що на 49,6% більше, ніж у лютому.

Лідером зростання продажів виявилася Toyota - 1,18 тис. (+114,7%).

"Зростання продажів у березні багато в чому забезпечили знижки до 10%, запроваджені на торішні автомобілі, а також активізація корпоративних продажів", - розповідає Ігор Вознюк, гендиректор "УкравтоВАЗу", ексклюзивного дистриб'ютора автомобілів Lada.

При цьому "АвтоВАЗ" сподівається вийти на перше місце вже найближчим часом.

На початку цього року "АвтоВАЗ" припинив постачати в Україну популярну модель Lada 2107, а також загалом були перебої з поставками, що обернулося для компанії втратою лідерських позицій в Україні.

Замість цієї моделі наприкінці минулого року компанія почала випуск

Lada Granta.

Нагадаємо, у лютому "АвтоВАЗ" уперше за 20 років не увійшов до трійки лідерів продажів в Україні, поступившись Hyundai, Volkswagen і ЗАЗу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram