ГоловнаЕкономікаБізнес

ТНК-BP згортає роботу в Україні

Російсько-британська ТНК-BP здійснить оптимізацію бізнесу в Україні через зупинку Лисичанського нафтопереробного заводу.

ТНК-BP згортає роботу в Україні
Фото: topneftegaz.ru

"Вирішено виокремити Лисичанський НПЗ в окрему бізнес-функцію і здійснити радикальну реструктуризацію основної управлінської моделі, представленої на території України", - повідомили у прес-службі ТНК-BP "КоммерсантЪ-Украина".

З 1 травня персонал компанії скоротять удвічі: приблизно із 600 до 300 осіб. У країні тепер працюватиме представницький офіс, який буде виконувати маркетингові функції: управління роздрібним бізнесом, гуртовими продажами.

Фактично

після реструктуризації свого бізнесу ТНК-ВР буде представлена в Україні виключно роздрібною мережею, яка торгує імпортними нафтопродуктами, зазначає аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко.

"Наскільки мені відомо, компанія розглядає питання продажу Лисичанського НПЗ. Є інформація, що покупцем НПЗ може стати азербайджанська Socar", - зазначив він.

Однак учасники ринку сумніваються в тому, що Лисичанський НПЗ здатен когось зацікавити. "Переробка кожної тонни нафти завдає нафтопереробним заводам збитків на $ 150. Тому заледве чи хтось зацікавиться таким активом", - вважають у прес-службі НПК "Галичина".

Нагадаємо,

Лисичанський НПЗ з 15 березня зупинився на ремонт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram