ГоловнаЕкономікаБізнес

В Цушка звону перевірять виробників яєць

На виробників та продавців кирячих яєць найближчим часом чекають перевірки Антимонопольного комитету України.

В Цушка звону перевірять виробників яєць
Фото: glendeven.blogspot.com

Про це "Коммерсанту-Україна" повідомив перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін, коментуючи заяву лідера ринку Avangardco для інвесторів, в якій йшлосяпро те, що компанія не знижувала ціни на свою продукцію, у той час як комітет заявлял зворотнє.

"Від імені "Аванарду" заявляю, що інформація про зниження цін на 12% не відповідає дійсності. За даними відділу маркетингу, наші ціни не знижувались, а лишались стабільними протягом зазначеного періоду", - повідомив головний директор з інвестицій компанії Ukrlandfarming (володіє 77,5% акцій Avangardсо) Георгій Кіквадзе у листі до інвесторів.

В АМКУ на це пообіцяли провести чергові перевірки.

"Не знаю, хто і що надсилав, але в нас є фактичне підтвердження зниження цін. Якщо цього не відбувалося, ми організуємо перевірки виробників та ритейлерів. Наразі ми завершуємо дослідження цього питання і кладемо крапку", - заявив Кузьмін.

Головний виконавчий директор Avangardco Наталя Василюк пояснила, що з кінця лютого - середини березня Avangardco дійсно знизила ціни на курячі яйця, які відпускаються на внутрішній ринок. В той же час через зростання експортних цін компанії вдалося зберегти середню ціну стабільною протягом зазначеного періоду. Нині ж середня відпускна ціна на яйце Avangardco складає 0,9 грн.

Avangardco - найбільший в Україні виробник курячих яєць та яєчних продуктів та другий за величиною в світі. Бенефіціаром 77,5% акцій компанії є підприємець Олег Бахматюк, решта котируєтся на Лондонській фондовій біржі.

За даними Спілки птаховодів України, з 23 лютого по 15 березня яйця першої категорії здешевшали на 6,3% до 0,89 грн за штуку в сереньому по Україні.

"В даний момент дефицит яєць не спостерігається, ціна має тенденцію до зниження. За нашою інформацією, порівняно з піковою, закупівельна ціна впала мінімум на 6,5%. Незважаючи на те, що традиційно перед Пасхою спостерігається рост цін на яйця, в цьому році тенденція скоріш за все будезворотньою", - говорить керівник управління корпоративних комунікацій "метро Кеш енд Керрі Україна" Наія Лубніна.

Нагадаємо, раніше АМКУ заявляв, що найбільші в країні виробники курячих яєць знизили ціни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram