ГоловнаКультура

Помер композитор Мирослав Скорик (оновлено)

Попрощатися з маестро можна буде в Києві та Львові.

Помер композитор Мирослав Скорик (оновлено)
Мирослав Скорик
Фото: espreso.tv

У віці 81-го року помер радянський і український композитор і музикознавець Мирослав Скорик. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив оперний співак, головний режисер Національної опери України ім. Т.Г.Шевченка Анатолій Солов'яненко.

"Відійшов у Вічність видатний діяч мистецтва і щирий, надійний друг - Мирослав Михайлович Скорик", - повідомив він.

13 липня Мирославу Михайловичу виповнилося б 82 роки.

Оновлення. Попрощатися з композитором Мирославом Скориком можна буде в Києві та Львові, повідомили Радіо Свобода в концертній агентства UKRArtists.

В агентстві повідомили, що прощання в середу, 3 червня, відбудеться в Києві о 11:30 в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ (Лівобережна). У Львові - у четвер, 4 червня, в Соборі Святого Юра, теж о 11:30. Поховають маестро в п'ятницю, 5 червня, на Личаківському цвинтарі у Львові.

Співчуття у зв'язку зі смертю композитора Мирослава Скорика висловив президент України Володимир Зеленський.

"Сьогодні Україна втратила генія нашого часу. Музиканта, композитора, творця і людину з великої літери. Пішов з життя Герой України, професор Національної музичної академії України, народний артист України Мирослав Михайлович Скорик", - написав президент на своїй сторінці в Facebook.

Скорик є автором музики до фільмів "Тіні забутих предків", "Гуси-лебеді летять", "Високий перевал" та інших стрічок.

Має звання Героя України за видатні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку національного музичного мистецтва, багаторічну плідну композиторську, педагогічну і громадську діяльність.

Також є власником ордена "За заслуги" I ступеня за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, високий професіоналізм та багаторічну сумлінну працю, ордена "За заслуги" II ступеня - за вагомий особистий внесок в увічнення пам'яті Івана Франка, ордена "За заслуги" III ступеня - за значний особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва, багаторічну творчу і педагогічну діяльність.

Мирослав Скорик
Фото: facebook.com/anatoly.solovyanenko.9
Мирослав Скорик

Крім цього, Скорик має відзнаку Президента України - ювілейну медаль "20 років незалежності України" за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний та культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення та багаторічну сумлінну працю.

Найвідомішими творами Мирослава Скорика є опера "Мойсей", балет "Повернення Батерфляй", поема "Сильніше смерті" і концерт для оркестру "Карпатський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram