ГоловнаКультура

Євробачення-2020 скасували через коронавірус

Проведення конкурсу було заплановане на 12-16 травня в Роттердамі.

Євробачення-2020 скасували через коронавірус
Фото: eurovision.stb.ua

Міжнародний музичний конкурс "Євробачення-2020", що мав пройти в Роттердамі 12-16 травня, скасували через спалах коронавірусу.

Про це йдеться в заяві Європейської мовної спілки у Twitter.

"Європейська мовна корпорація прийняла складне рішення, що захід провести неможливо", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що команда "Євробачення" розглядала різні варіанти організації конкурсу, але в підсумку визнала його проведення неможливим.

"За останні кілька тижнів ми вивчили безліч альтернативних варіантів, які дозволять провести Євробачення. Однак невизначеність, спричинена поширенням Covid-19 по всій Європі, і обмеження, введені урядами країн-учасниць і владою Нідерландів, призвели до того, що Європейська мовна спілка (EBU) вирішила не проводити цього заходу, як планувалося. Передусім через турботу про здоров'я артистів, співробітників, шанувальників і відвідувачів, а також ситуацію в Нідерландах, Європі та світі", - йдеться в заяві.

У EBU додали, що обговорюються можливості організувати Євробачення в Роттердамі наступного року.

"Ми просимо трохи терпіння, працюємо над наслідками цього безпрецедентного рішення і терпляче очікуємо новин в найближчі дні і тижні", - повідомляють організатори конкурсу.

Нагадаємо, в Нідерландах про першу смерть від ускладнень, спричинених коронавірусом, повідомляли на початку березня - помер 86-річний чоловік. 16 березня влада країни заборонила проводити заходи чисельністю понад 100 осіб і скасувала заняття в школах до 6 квітня 2020 року.

Крім того, Євросоюз вирішив тимчасово обмежити в'їзд на територію ЄС для нерозповсюдження коронавірусу, залишивши "зелені коридори" для транспортування життєво необхідних вантажів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram