ГоловнаКультура

У зв'язку з коронавірусом зросли продажі роману "Чума" Альбера Камю

Видавці повідомляють про зростання попиту на книги, де сюжет пов'язаний з епідеміями.

У зв'язку з коронавірусом зросли продажі роману "Чума" Альбера Камю
Фото: Вікіпедія

Через поширення коронавірусу SARS-CoV-2 у світі зростають продажі книг, сюжет яких пов'язаний з епідеміями різного штибу.

Як пише The Guardian, видавці по всьому світу повідомляють про великі продажі "Чуми" Альбера Камю, "Протистояння" Стівена Кінга і "Ока темряви" Діна Кунтца.

Зокрема, роман Кунтца 1981 року розповідає про вигаданий вірус "Ухань-400" - "найважливішу і небезпечну нову біологічну зброю Китаю за десятиліття". Роман підстрибнув до третього місця в рейтингу популярних книг Amazon після того, як опис хвороби з книги поширився в інтернеті. Продаж електронних копій цієї книги зріс на 3000%, згідно з повідомленням видавця Headline. Видавець пояснює це зростання популярністю автора - його "надзвичайною фантазією і майстерним умінням розповідати історії".

Видавництво "Penguin" замовило перевидання англійського перекладу "Чуми" Альбера Камю, щоб задовольнити запит читачів. А вже в четвер, 5 березня, заявило, що тираж розпродали на Amazon. За останній тиждень лютого продажі роману перевищили продажі за аналогічний період 2019 року на 150%.

В Італії "Чума" увійшла в топдесятку бестселерів, у Франції продали понад 1600 копій за останній тиждень січня, що на 300% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"Хоча "Чума" - це алегорія французького досвіду нацистської окупації під час Другої світової, роман не може бути менш актуальним сьогодні", - заявила головна редакторка видавництва "Penguin" Джессіка Гаррісон.

Роман Стівена Кінга "Протистояння", в якому світ стикається з супергрипом, теж став популярним у читачів: з понеділка його продажі онлайн зросли на 163%, а продаж електронних копій - на 58%.

У The Guardian pfзначають, що інтерес до епідемій виріс e багатьох формах поп-культури: зросли продажі відеоігри Plague Inc, а Warner Bros заявило про те, що фільм "Зараження" Стівена Содерберга піднявся з 270-го на друге місце за кількістю переглядів на онлайнових платформах.

Нагадаємо, після інавгурації Дональда Трампа зросли продажі роману-антиутопії Джорджа Оруелла "1984".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram