ГоловнаКультура

Український інститут запустив проєкт промоції українських фільмів за кордоном

Подаватися можуть проєкти на фінальній стадії виробництва.

Український інститут запустив проєкт промоції українських фільмів за кордоном
Фото: Украинский институт

Український інститут запустив довгострокову програму підтримки міжнародної промоції українських фільмів "proMOTION".

Як повідомляється на сайті Інституту, до участі в програмі запрошуються автори проєктів на фінальній стадії виробництва.

Завдання програми - збільшити присутність українських фільмів за кордоном, в програмах міжнародних кінофестивалів і репертуарах кінотеатрів; збільшити аудиторію українського кіно за кордоном; задіяти міжнародних експертів і розвивати навички дистрибуції.

Підтримку отримають п'ять кінопроєктів, які наберуть найбільшу кількість балів. Сума підтримки не може перевищувати 150 тис. грн (разом з ПДВ). При цьому промокампанія проєкту повинна бути втілена з 4 травня по 15 вересня 2020 року.

Оцінювати подані проєкти буде експертна комісія, що складається з п'яти чоловік. Так, у комісію увійшли дві представниці сектору кіно Українського інституту - керівниця відділу кіно Ольга Бірзул і програмна менеджерка Наталія Мовшович, а також програмний директор компанії "Артхаус Трафік" Ілля Дядик, директор Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Кирило Марікуца і кінокритик і редакторка розділу "Культура" LB.ua Дарія Бадьйор.

Деталі програми та умови подачі заявки - на сайті Українського інституту. Дедлайн - 3 квітня. Результати оголосять 20 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram