ГоловнаКультура

Орендар має намір відкрити кінотеатр "Київ" до кінця цього року, - КМДА

Кінотеатр закрито з початку червня 2019 року.

Орендар має намір відкрити кінотеатр "Київ" до кінця цього року, - КМДА
Фото: Макс Требухов

У Київській держадміністрації заявили, що планують відкрити кінотеатр "Київ" до кінця цього року. Про це повідомив пресцентр КМДА, посилаючись на заступника голови адміністрації Володимира Слончака.

За його словами, колишній орендар не вклав в утримання будівлі кінотеатру ні копійки. "При цьому нещадно експлуатуючи та сплачуючи місту лише 47 тис. гривень. Тому, очевидно, що тепер кінотеатр потребує капітального ремонту, над чим ми зараз і працюємо".

Слончак зазначив, що кінотеатр "Київ" як пам'ятка архітектури місцевого значення вимагає особливо ретельного підходу і контролю в питаннях ремонту і узгодження, що трохи сповільнює процес відновлення роботи кінотеатру.

Заступник голови КМДА запевнив, що кінотеатр завжди буде для міста культурним центром і працювати за профілем, залишаючись майданчиком для національних і міжнародних фестивалів. "Усе інше - брехня і маніпуляції окремих політиків і бізнесменів".

Нагадаємо, кінотеатр "Київ" закрився на інвентаризацію ще 7 червня. Відтоді він не працює.

Протягом 20 років комплекс перебував у користуванні ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр "Київ". На початку 2019 року стало відомо, що минулому орендарю кінотеатру не продовжили строк оренди.

Оскільки Департамент комунальної власності Києва не попередив орендаря про свої наміри не продовжувати термін оренди, що незаконно, то колишня дирекція кінотеатру подала на КМДА в суд, однак програла цей позов.

У травні КМДА підписала договір з компанією "Сінема Центр" про оренду приміщень кінотеатру "Київ". Новий орендар пообіцяв, що в репертуарній політиці кінотеатру залишиться і артхаусне, і документальне, і авторське, і освітнє кіно.

У листопаді в КМДА повідомили, що будівля кінотеатру перебуває в непридатному стані. Під час обстеження з'ясувалося, що на стелі цвіль, пожежні виходи замуровано, а в підвалі руйнуються несучі конструкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram