ГоловнаКультура

Уряд призначив нового керівника Держкіно

Новообрана голова Марина Кудерчук раніше була директоркою кіноконцертного залу в Запоріжжі.

Уряд призначив нового керівника Держкіно
Марина Кудерчук
Фото: Запорожская облгосадминистрация

Уряд призначив головою Державного агентства з питань кіно Марину Кудерчук. Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський у своєму телеграмі. 

У вересні 2019 року Марину Кудерчук було призначено заступницею Запорізького губернатора.

З 2017 року Кудерчук працювала в адміністрації кіноконцертного залу імені Довженка в Запоріжжі. Спочатку на посаді заступниці директора, після т.в.о. керівниці, а потім і в статусі директорки.

Як повідомляє запорізький ресурс 061, Кудерчук - фахівець у галузі економіки і права, магістерка державного управління. Є досвід роботи держслужбовцем. Зокрема, вона працювала завідувачкою сектором у Держекоінспекції в Запорізькій області.

Нагадаємо, попередній голова Держкіно Пилип Іллєнко звільнився в серпні 2019 року після п'яти років роботи на цій посаді.

В оголошеному конкурсі на цю посаду претендувала директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. Однак вона, будучи єдиною кандидаткою, вибула через недостатню кількість балів.

Українські режисери, продюсери, актори, дистриб'ютори та інші представники кіноіндустрії не погодилися з результатами конкурсу на посаду голови Держкіно і навіть звернулися до прем'єр-міністра з відкритим листом з проханням втрутитися в процес обрання нового керівника, однак жодної реакції не було.

Після оголошення нового конкурсу Сінькевич заявила, що не братиме в ньому участі

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram