ГоловнаКультура

Верховний Суд скасував повернення кінотеатру "Тампере" громаді Києва

Кінотеатр "Тампере" побудовано в 1967 році, а закрився у 2008-му.

Верховний Суд скасував повернення кінотеатру "Тампере" громаді Києва
Кинотеатр "Тампере"
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

13 січня 2020 року Верховний Суд скасував постанову Північного апеляційного господарського суду про повернення Києву права власності на будівлю кінотеатру "Тампере" на вул. Героїв Севастополя, 42. Про це повідомив пресцентр Солом'янської районної держадміністрації.

У 2016 році Київська місцева прокуратура звернулася в суд з позовом до департаменту з питань реєстрації КМДА; товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-ПФ" про визнання недійсним свідоцтва про право власності на цілісний майновий комплекс "Кінотеатр "Тампере".

У 2017 році Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову прокуратури.

У 2018 році Апеляційний госпсуд скасував рішення суду першої інстанції і визнав право власності на кінотеатр "Тампере" за територіальною громадою Києва. Після чого ТОВ "Дельта ПФ" і Корпорації "Лексафін Бізнес С.А." оскаржили його.

Відповідно, 13 січня 2020 року Верховний Суд залишив чинною постанову від 2017 року.

Нагадаємо, згідно з інформацією києвознавця Семена Широчина, кінотеатр "Тампере" був побудований у 1967 році. Він спроєктований як двозальний, з великим залом на 808 місць і на 50 місць. До 1984 року кінотеатр називався "Відрадний", потім його перейменували на честь фінського міста-побратима.

У 2008 році кінотеатр закрили, будівлю віддали в оренду на 5 років. Після цього кінотеатр не працював.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram