ГоловнаКультура

Групу російських акторів не пустили на гастролі в Україну

Деякі з них незаконно відвідували Крим.

Групу російських акторів не пустили на гастролі в Україну

В аеропорту Запоріжжя прикордонний контроль на в'їзд в Україну не пройшла група акторів з Російської Федерації. Вони прибули рейсом із Варшави.

Пресслужба Державної прикордонної служби України інформує, що під час оформлення щодо одного з іноземців спрацювала база даних з вивчення додаткових обставин перетину ним державного кордону.

"Як установили співробітники Держприкордонслужби, громадянин Росії незаконно відвідував окуповану його країною територію Криму. Прикордонники відмовили йому в перетині кордону, а також повідомили про рішення про заборону в'їзду на територію нашої держави і проставили відмітку в паспортному документі", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що ще троє росіян не змогли пояснити доцільність і мету свого перебування в Україні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що протягом минулого року прикордонники відмовили у в'їзді в Україну більш як 7300 громадянам РФ, щодо яких діяла заборона в'їзду, тих, які перевищили термін перебування в Україні або щодо яких була інформація про те, що вони незаконно відвідували окуповані території.

Раніше Цензор.НЕТ повідомив, що Служба безпеки України не бачить причин не пускати в Україну російських артистів Марата Башарова, Сергія Колесникова та Ларису Удовиченко, незважаючи на те, що вони виступали в окупованому РФ Криму.

Водночас у СБУ просять поліцію в Запорізькій області посилити заходи безпеки під час театральної вистави за участю зазначених акторів 19 січня через "негативний суспільний резонанс серед активістів націонал-патріотичних громадських структур Запоріжжя, оскільки в ЗМІ висвітлюється інформація про підтримку ними в російських ЗМІ збройної анексії Криму, а також наводиться інформація про можливе незаконне перетинання кордону України під час гастролей на тимчасово окупованому півострові".

Вистава "Ідея фікс" має відбутися в січні в декількох містах України. Крім Запоріжжя, це Одеса та Київ. Не допустити приїзду російських акторів до Запоріжжя закликала організація "Демократична Сокира" через те, що Марат Башаров після 2014 року виступав у Криму та є в базі даних сайту "Миротворець". Водночас Башарова, Удовиченко та Колесникова немає в "чорному списку" Мінкульту. Удовиченко в юності жила в Одесі. Згідно з відкритими даними, вона є хрещеною ведучого і продюсера Олексія Дівєєва-Церковного та кумою Михайла Добкіна, пише КП в Украине.

Станом на 18:00 на сайті karabas.com інформації про виставу в Запоріжжі немає. Водночас можна купити квитки на виставу російських артистів у Києві та Запоріжжі.

На сторінці Musin.zp.ua у Facebook 'явилося повідомлення, що спектакль "Ідея Фікс" за участю російських акторів Сергія Колесникова і Лариси Удовиченко в Запоріжжі скасували.

"У зв'язку з тим, що прикордонні служби України не пропустили артистів до Запоріжжя. Причина - недостатньо підстав для перебування", - йдеться в повідомленні.

Глядачам також повідомляють, що повернути гроші за квитки вони зможуть 20 січня в касі ДК "Дніпроспецсталь".   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram