ГоловнаКультура

Бородянський анонсував створення Музею сучасного мистецтва цього року

Міністр вважає, що головна проблема українського сучасного мистецтва - фізична відсутність музею.

Бородянський анонсував створення Музею сучасного мистецтва цього року
Фото: Макс Левин

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський пообіцяв цього року розпочати роботу над створенням Музею сучасного мистецтва. Про це міністр написав у своєму телеграмі.

"МКМС (Міністерство культури, молоді та спорту) вже цього року створить установу - Музей сучасного мистецтва, який почне роботу над розвитком цього важливого культурного простору. Робота запланована з 2020 року і триватиме до 4-5 років", - написав він.

За словами міністра, йдеться про кілька паралельних процесів: концепцію музею, його матеріальне втілення і наповнення колекції.

"Це означає, що держава повинна купувати твори, які потім буде виставляти і зберігати в цьому музеї", - додав Бородянський.

Керівник МКМС упевнений в тому, що питання створення такого музею дуже актуальне і головна проблема українського сучасного мистецтва - фізична відсутність музею, який акумулював би роботи наших видатних майстрів.

"Переконаний, що видатним українським художникам, таким як Іван Марчук і іншим видатним сучасним українським художникам, повинні бути присвячені окремі зали", - підкреслив Бородянський.

Нагадаємо, ще 2017 року Національний художній музей України виступав з ініціативою створення Музею сучасного мистецтва. Згідно із заявою, музей мав отримати приміщення і почати виставкову діяльність до 2021 року.

До того моменту на базі НХМУ буде функціонувати робоча дослідницька група, яка розроблятиме візію, механізми функціонування музею і законодавчу базу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram