ГоловнаКультура

В Україні знімуть фільм про космонавта Каденюка

Документальну стрічку планують випустити в прокат у 2021 році.

В Україні знімуть фільм про космонавта Каденюка
Фото: blogr.dp.ua

В Україні починається виробництво документального фільму "Місія - Космос" про першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка.

Пресслужба Держагентства з питань кіно повідомляє, що сценарій документальної стрічки переміг у конкурсному відборі.

"Державне агентство України з питань кіно уклало з ТОВ "Спільна Перемога Продакшн" договір про надання державної підтримки на виробництво (створення) фільму "Місія - Космос" розміром в 3 млн 363 тис. 676 грн (80% загальної вартості виробництва фільму)", - йдеться в повідомленні.

Режисером фільму стане Сергій Шахворостов, автором сценарію і продюсером - Валерія Іваненко.

"Документальний фільм "Місія - Космос" - це розповідь не тільки про втілення мрії Леоніда Каденюка, яка зародилася у нього ще в ранньому дитинстві, це розповідь і про навчання та роботі, які привели його від порогу скромного будинку в невеликому українському селі до східців космічного корабля", - зазначають у Держкіно.

Фільм планують випустити в прокат в 2021 році.

Леонід Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці Хотинського району Чернівецької області в сім'ї сільських вчителів. У 1995 році був відібраний до групи космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі багаторазового використання як фахівець з корисного навантаження. У період з 19 листопада по 5 грудня 1997 здійснив космічний політ на американському МТКК "Колумбія" місії STS-87.

Каденюк помер наприкінці січня 2018 року на 68-му році життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram