ГоловнаКультура

На кінофестивалі "Темні ночі" в Таллінні покажуть українські фільми

У конкурсі - фільм Філіпа Сотниченка і Валерії Сочивець й анімація Микити Лиськова.

На кінофестивалі "Темні ночі" в Таллінні покажуть українські фільми
Фото: Предоставлено пресс-службой кинофестиваля PÖFF

15 листопада в Таллінні стартував 23-й міжнародний кінофестиваль "Темні ночі". На ньому покажуть понад 200 фільмів із 77 країн світу, в тому числі з України.

Як повідомляють на сайті кінофестивалю, в конкурсній програмі анімаційних фільмів - робота Микити Лиськова "Кохання", в конкурсі короткометражного кіно - "Різдвяні історії" Філіпа Сотниченка і Валерії Сочивець.

Також у позаконкурсній програмі PÖFF Shorts - "Знебарвлена" Марини Степанської, "Штангіст" Дмитра Сухолиткого-Собчука і "Вічність" Анни Соболевської.

У позаконкурсній частині програми "Rebels Without a Cause" - “Атлантида” Валентина Васяновича. У конкурсній частині - австралійсько-українська ко-продукція "Сім'я" Джейдена Стівенса.

У конкурсній програмі фільмів країн Балтії покажуть знятий за участю України литовський фільм "Невидима" режисера Ігнаса Йонінаса.

У позаконкурсних програмах глядачі також побачать "Бобот" Максима Ксьонди, документальний фільм "Де ти, Адам?" Олександра Запорощенка і ко-продукцію Чехії, Словаччини та України "Розфарбований птах" Вацлава Маргоула.

За головний приз цього року побореться 21 фільм, у конкурс дебютних фільмів увійшли 18 картин. Фокус-програма "Темних ночей" цього року присвячена арабському кіно.

Фестиваль триватиме до 1 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram