ГоловнаКультура

На посаду голови Держкіно претендують генпродюсер ОМКФ і актор зі "Слуги народу" (оновлено)

На сайті НАЗК п'ять кандидатів зареєстрували свої декларації.

На посаду голови Держкіно претендують генпродюсер ОМКФ і актор зі "Слуги народу" (оновлено)
Юлия Синькевич
Фото: Facebook / Odesa International Film Festival

Станом на ранок 1 листопада свої декларації як кандидати на посаду голови Держагентства з питань кінематографу подали чотири людини.

Про це свідчить сайт НАЗК.

Так, очолити Держкіно може Юлія Синькевич, генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю, продюсерка фільмів "Леся" і "Рідні" Віталія Манського.

Іще один кандидат – Олексій Кирющенко, актор, який знімався в "Слузі народу" і "Сватах". У 2015 році, згідно з Вікіпедією, у нього ще було російське громадянство, і він отримав дозвіл на проживання в Україні.

Також декларацію в НАЗК подали Христина Хлапоніна, генпродюсер телеканалу "Сонце", і Олексій Пантелєєв, власник ТОВ "Дія фільм".

Доповнення, 4 листопада. На посаду голови Держкіно також претендує Сергій Зленко, директор кінотеатрів "Магнат" і "Boomer". Він подав декларацію 1 листопада у другій половині дня.

Конкурс на посаду керівника агентства проходить відповідно до закону про держслужбу. Так, кандидати повинні мати українське громадянство, підтвердити рівень володіння українською мовою, мати вищу освіту і подати декларацію про доходи. Якщо кандидат уже працює на держслужбі, він повторну декларацію не подає.

Тимчасово виконує обов'язки голови Держкіно керівниця юридичного відділу агентства Юлія Шевчук. Попередній керівник агентства Пилип Іллєнко написав заяву про відставку 19 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram