ГоловнаКультура

В Україні створять електронну бібліотеку

Бородянський назвав популяризацію читання одним із завдань свого Мінкультури.

В Україні створять електронну бібліотеку

Український культурний фонд, підпорядкований Міністерству культури, і Міністерство цифрової трансформації планують спільну роботу над створенням електронної бібліотеки.

Про це міністр культури Володимир Бородянський заявив в ефірі Радіо Свобода.

Про це міністр сказав, коментуючи популяризацію читання, яку назвав одним із завдань свого відомства.

"Для того, щоб люди більше читали, у них має бути звичка читати. Звичка читати формується в школі, у сім'ї, у дитинстві. Тому частина наших дій, зусиль і коштів буде разом з МОН спрямована на те, щоб така звичка з'являлася в школі. Це перше. І друге - це наявність контенту, тобто наявність цікавих книг", - зазначив Бородянський. 

Він додав, що для цього уряд розглядає варіант електронних книг, щоб створити "мінімальний бар'єр" для доступу до літератури.

Як повідомлялося, Український інститут книги закупить 670 тис. книг для бібліотек. На закупівлю 2019 року витратять 87 млн грн.

Водночас у проекті бюджету на 2020 рік на підтримку книговидавничої справи, фінансування Українського інституту книги та просування української сучасної літератури за кордоном планується виділити вдвічі менше грошей, ніж минулого року, і в 20 разів менше, ніж на підтримку телебачення.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram