ГоловнаКультура

Новий орендар "Києва" має намір зберегти репертуар кінотеатру

У репертуарній політиці кінотеатру обіцяють залишити і артхаусне, і документальне, і авторське, і освітнє кіно.

Новий орендар "Києва" має намір зберегти репертуар кінотеатру
Фото: Макс Требухов

Новий орендар кінотеатру «Київ» ТОВ «Сінема-Центр» має намір зберегти репертуар кінотеатру. Про це в інтерв'ю "Цензор.нет" заявила генеральний директор «Сінема-Центру» Любов Лісовська.

За її словами, в репертуарній політиці кінотеатру залишиться і артхаусне, і документальне, і авторське, і освітнє кіно.

«Ми працювали і продовжуємо працювати з усіма дистриб'юторськими компаніями, які представляють фільми такого формату на українському ринку. Отже, покази некомерційного кіно скорочені не будуть. Навпаки, ми зацікавлені в розвитку цієї особливої «родзинки» кінотеатру «Київ» для думаючої, інтелігентної аудиторії», - зазначила Лісовська.

Вона також повідомила, що робота «Сінема-Центру» буде спрямована на підтримку і популяризацію національного кіно: українські релізи, які виходять у прокат і відповідають концепції кінотеатру, будуть демонструватися на екранах «Києва».

«Ми надамо можливість усім продюсерам і прокатникам, які знімають національне кіно і виводять його на широкі екрани, проводити прем'єри, преспокази і творчі зустрічі з глядачами», - повідомила Лісовська.

Крім того, «Сінема-Центр» має намір зберегти всі фестивалі, які проводилися на території «Києва»: від маленьких, невеликих фестивалів до міжнародного кінофестивалю «Молодість».

«На сьогодні компанія вже провела низку зустрічей і переговорів з організаціями, які займаються фестивальним рухом. Також «Сінема-Центр» підготувала звернення до посольств інших країн (зокрема, США, Німеччини, Ізраїлю, Польщі, Великобританії, Франції, Швейцарії та ін.) із запевненням про готовність співпрацювати з будь-якими культурними ініціативами їхніх країн у галузі кіно», - повідомила гендиректор «Сінема-Центру».

ТОВ «Сінема-Центр» було визнано переможцем у відкритому конкурсі на право оренди кінотеатру «Київ» 15 квітня 2019 р. Ціна оренди, яку запропонувала компанія, становить 2,1 млн грн на місяць. Договір оренди був укладений 14 травня 2019 року.

Нагадаємо, 23 вересня завершився судовий процес, у якому колишній орендар кінотеатру "Київ" ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр Київ" судився з Департаментом комунальної власності. ТОВ вважає, що Департамент порушив норму про надання попереднім орендарям переважного права продовжити оренду кінотеатру "Київ". Колишні орендарі позов КМДА програли.

У червні під кінотеатром пройшла перша акція, коли її учасників спочатку не пустили всередину кінотеатру люди в уніформі, що представилися Муніципальною охороною. КМДА заявила про проведення в кінотеатрі інвентаризації та закриття кінотеатру на цей термін. Через це глядачам повертали гроші за квитки, а фестивалі, призначені на найближчий час, перенесли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram