ГоловнаКультура

Фільм Дар'ї Онищенко "Забуті" отримав спеціальну нагороду на Варшавському кінофестивалі

У фільмі розповідається про україномовну сім'ї з Луганська, яка намагається переїхати з окупованих територій до Києва.

Фільм Дар'ї Онищенко "Забуті" отримав спеціальну нагороду на Варшавському кінофестивалі
Фото: Пресс-служба фильма

Фільм Дар'ї Онищенко "Забуті" отримав спеціальну нагороду журі на Варшавському міжнародному кінофестивалі. Картина змагалася в програмі "Competition 1-2", в якій представлені перші і другі повнометражні фільми молодих режисерів. Церемонія нагородження відбулася в суботу.

Фото: Пресслужба фільму

Фільм «Забуті» - це історія україномовної сім'ї з Луганська, яка намагається залишити непідконтрольну територію і переїхати до Києва. Фільм звертає увагу на проблеми переселенців і на важкі умови життя в окупованому місті.

Одну з ролей у картині «Забуті» зіграла українська художниця Марія Куликовська. Вона робить власний арт-перформанс, знищуючи власні скульптури, повторюючи історію, що сталася в центрі IZOLYATSIA в Донецьку в 2014 році.

Фото: Пресслужба фільму

Всього в Варшаві відбулося п'ять показів фільму «Забуті». Дар'я Онищенко зазначила, що інтерес до українських фільмів на заході значно виріс.

 «Польські та іноземні глядачі добре сприйняли фільм. Деякі люди говорили, що вони взагалі нічого не знали про те, що зараз відбувається в Україні, і були дуже здивовані побаченим на екрані. Це для мене, напевно, найважливіше. Мета цього фільму - доносити до міжнародного глядача правду про події в нашій країні не через політичні спекуляції, а через особисті історії людей», - розповіла Онищенко.

Зйомки фільму проходили взимку в 2019 році в Києві. Фільм є Українсько-швейцарської копродукцією, яка отримала фінансову підтримку Міністерства культури України за результатами конкурсного відбору кінопроектів патріотичного спрямування.

Нагадаємо, з 24 по 30 жовтня в Києві відбудеться кінофестиваль "Київський тиждень критики". Організатори вже оголосили основну і ретроспективну програми, а також українську. У цьому році вона побудована навколо двох фестивальних хітів цього року - драми "Додому" Нарімана Алієва і комедії "Мої думки тихі" Антоніо Лукіча.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram