ГоловнаКультура

На Франкфуртському книжковому ярмарку відкрився український стенд

На стенді представлено 28 українських видавців.

На Франкфуртському книжковому ярмарку відкрився український стенд
Фото: chytomo

На 71-му книжковому ярмарку у Франкфурті відкрився український національний стенд. Про це повідомляє "Читомо".

На стенді представлено 28 українських видавців. Площа українського стенду, як і торік - 140 квадратних метрів. Гаслом стала фраза Ukraine: History of Stories.

«Цьогорічне гасло передбачає гру слів навколо слова «story», що дозволить ініціювати дискусії на трьох рівнях: порушити тему історичної пам'яті, зробити акцент на цінності кожної окремої людини і її власної історії, плюс використання актуального зараз формату сторіз у соцмережах, за допомогою якого буде можливість розповісти про сучасну українську літературу більш ефектно», - зазначила представниця Українського інституту книги Олена Геда.

Фото: chytomo

На українському стенді представлені 4 зони для переговорів, експозиції 28 видавництв-учасників стенду, книги кращого книжкового дизайну Книжкового Арсеналу, а також експозицію Українського інституту книги, в рамках якої розмістили книги, відібрані експертами для трьох каталогів: сучасної української прози, поезії та дитячих книг. Крім того, на стенді представлять проекти Ukraіner, «Наші Інші» та UPHA Made in Ukraine.

Фото: chytomo

На відкритті стенду виступив віцепрезидент Франкфуртського книжкового ярмарку Тобіас Фосс.

«5 років тому Україна вперше вирішила привезти свій офіційний національний стенд і робити це на регулярній основі. Я впевнений, що Україна і українська література тільки виграють від цієї участі. Це дійсно найкращий спосіб просування своєї країни у світі», - сказав Фосс.

Генеральний консул України у Франкфурті Алла Польова побажала видавцям вдалих угод, а читачам - нових літературних відкриттів.

«25 років наша асоціація намагалася показати, що Україна - культурна країна, в якій є література, вона також присутня на карті світу. І 2015 рік став переломним у цьому процесі. Культура завжди йде попереду політики, і я маю щирі сподівання, що Україна буде нарощувати свою присутність не тільки розмірами стенду, а й кількістю учасників», - підкреслив президент Української асоціації видавців Олександр Афонін.

Нагадаємо, торік українська делегація на Франкфуртському ярмарку провела мовчазну акцію під російським стендом. Учасники акції вимагали звільнити Олега Сенцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram