ГоловнаКультура

Звільнення Ройтбурда з поста ОХМ було безпідставним, - Мінкульт

Суд може визнати рішення депутатів Одеської облради незаконним.

Звільнення Ройтбурда з поста ОХМ було безпідставним, - Мінкульт
Александр Ройтбурд
Фото: Макс Левин

Міністерство культури, молоді та спорту України заявило, що звільнення Олександра Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею було безпідставним. Про це повідомляється на сайті Міністерства інформаційної політики.

"Очевидно, рішення про звільнення відомого художника з займаної ним посади було прийнято без належних підстав, суд може визнати його незаконним. Вважаємо, що це може стати основою для успішного оскарження А. Ройтбурдом рішення Одеської облради в судовому порядку», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що Мінкульт ретельно стежить за перебігом цього судового розгляду.

Згідно з юридичним висновком міністерства, відсутні будь-які задокументовані факти, що підтверджують обставини, які були підставою для прийняття Одеською облрадою рішення про звільнення Ройтбурда.

Нагадаємо, 4 вересня Одеська облрада достроково розірвала контракт з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом. Загалом «за» проголосував 51 депутат, «проти» - троє, утрималося - двоє, не голосували - 17.

До порядку денного це питання внесли за пропозицією депутата від ОПЗЖ Олексія Кобильнікова.

Проти цього рішення виступили ключові українські інституції в сфері культури – Український інститут, Центр Довженка, а також міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram