ГоловнаКультура

Український "Гогольфест" потрапив у топ п'ять найкращих фестивалів Європи

Міжнародне журі обрало п'ять найвпливовіших у своїй сфері європейських фестивалів з 705.

Український "Гогольфест" потрапив у топ п'ять найкращих фестивалів Європи
Фото: предоставлено организатором

Мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва "Гогольфест" став одним із переможців престижної європейської премії EFFE Awards 2019-2020.

Міжнародне журі на чолі з колишнім директором Единбурзького міжнародного фестивалю, сером Джонатаном Міллсом, вибрало п'ять найвпливовіших у своїй сфері європейських фестивалів з 705 учасників.

Церемонія нагородження лауреатів відбулася 26 вересня в Брюсселі. Переможцями премії EFFE 2019-2020 також стали Conrad Festival (Варшава, Польща); Festival Deltebre Dansa (Дельтебре, Іспанія); Førde Traditional and World Music Festival (Форді, Норвегія) і Welcome to The Village (Леуварден, Нідерланди).

"ГогольFest - це дивовижна платформа для творчого розвитку: не просто якийсь фестиваль в одному місті, а повноцінний художній рух, який формує різні фестивальні платформи і напрямки по всій Україні. Стратегічний і художній вибір надзвичайно сильний: сучасний, інноваційний, енергійний, успішно прийнятий в умовах обмежених фінансових коштів і політичних потрясінь", - відзначило міжнародне журі.

Президент фестивалю Влад Троїцький під час отримання нагороди сказав: "Мистецтво відкриває нам шлях у майбутнє, яке, сподіваюся, буде прекрасним".

Нагадаємо, минулого року Гогольфест проходив у Маріуполі з 27 квітня по 1 травня. 26 квітня з Києва в прифронтовий Маріуполь вирушив перший у Європі арт-поїзд GogolTrain, який став частиною документального фільму про фестиваль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram