ГоловнаКультура

У Харкові відкрилася друга Бієнале молодого мистецтва

Основний проєкт розташовано в Єрмілов-центрі і готелі "Харків".

Фото: Дарія Бадьйор

У Харкові стартувала друга Бієнале молодого мистецтва, заснована Міністерством культури як фестиваль сучасного мистецтва з конкурсом проєктів молодих художників.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, основна експозиція бієнале розмістилася в приміщеннях Єрмілов-центру і готелю "Харків".

В основній експозиції беруть участь 55 художників і художниць, усі вони - учасники конкурсу, який судить журі: Яра Бубнова, Девід Елліотт, Влада Ралко, Антон Відокль і Юлія Ваганова.

Перший фестиваль проводили на базі Мистецького Арсеналу та Національного художнього музею, але очікується, що кожні два роки бієнале буде проходити в різних містах і на базі різних культурних інституцій України.

Кураторами бієнале цього року стали Борис Філоненко (Харків), Дарина Скринник-Миська і Анастасія Євсєєва (Львів). Тема бієнале в Харкові - "Здається, я заходжу в наш сад".

Крім основного, на бієнале буде кілька паралельних проєктів - у Ботанічному саду, Обсерваторії, музеях і т.д. Буде і дитяча програма, в рамках якої виставлять не тільки малюнки харківських дітей зі студії Aza Nizi Maza, а й дитячі малюнки відомих українських художників.

Бієнале молодого мистецтва в Харкові триватиме до 31 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram