ГоловнаКультура

В Літературному музеї Харкова праворадикали намагалися зірвати лекцію про толерантність

Радикали облили зеленкою активіста і лектора.

Учора, 12 вересня, представники націоналістичної організації «Фрайкор» спробували зірвати лекцію і дискусію про толерантність у Харківському літературному музеї. Про це повідомляє фейсбук-сторінка Літмузею.

Фото: надала пресслужба Літмузею
Фото: надала пресслужба Літмузею

Лекція журналіста і екс-нардепа Олександра Донія з подальшою дискусією на тему: «Толерантність як сучасна складова української національної ідеї» повинна була відбутися в рамках освітньої програми перед проведенням «Маршу рівності».

Близько 30 представників «Фрайкору» спробували зірвати проведення заходу. Вони не пропускали всередину учасників і учасниць зустрічі, наполягаючи, що першими повинні пройти саме націоналісти, а решта - "якщо вистачить місця".

Зазначають, що серед націоналістів також помітили представників «Традиції і порядку» і «Правого сектору».

Крім того, радикали облили зеленкою одного з активістів і безпосередньо Олександра Донія.

Фото: uaХарків
Фото: надала пресслужба Літмузею
До інциденту залучили поліцейських, які допомогли розблокувати захід. Незважаючи на свій зовнішній вигляд, кілька годин потому Доній все ж провів лекцію про толерантність. «Сподіваємося, що цивілізований діалог можливий», - зазначили на фейсбуці музею.

Нагадаємо, це не перший випадок, коли представники праворадикальних рухів намагаються зірвати дискусії та лекції про права людини і рівність. Наприклад, у 2018 році представники націоналістичних сил спробували зірвати дискусію про поширення ультраправих рухів в Україні в рамках фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Часто вони б'ють молодих людей і зривають виставки. У 2017 році радикали розгромили виставку художника-анархіста Давида Чичкана «Втрачена можливість», на якій він представив свій погляд на війну в Україні і ситуацію після Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram