ГоловнаКультура

У Харкові стартував "Довженкофест" до дня народження режисера і письменника Довженка

У центрі міста проходить інтерактивна виставка, наприкінці тижня будуть покази фільмів.

У Харкові стартував "Довженкофест" до дня народження режисера і письменника Довженка
Фото: kino-teatr.ua

У Харкові відкрився фестиваль "Довженкофест" з нагоди 125-річчя від дня народження українського кінорежисера і письменника Олександра Довженка. Про це пише "Укрінформ".

Інтерактивна виставка включає експозицію репродукцій малюнків, архівні фотографії зі знімальних майданчиків, кінокадри, записи голосу автора відомих у світі фільмів "Звенигора", "Арсенал", "Земля" і багато інших матеріалів. Вона розмістилася в будівлі Харківського обласного методичного центру культури і мистецтва, на вулиці Пушкінській у центрі міста.

"Вибір місця для початку "Довженкофесту" невипадковий. Саме в цьому будинку в 20-ті роки розміщувалася комуна-гуртожиток письменників, де, поряд з іншими, жили Микола Бажан, Юрій Яновський, Михайло Семенко, Степан Мельник і бувало багато відвідувачів, серед яких - Остап Вишня, Володимир Маяковський, Анатоль Петрицький", - розповідає директор методичного центру Людмила Омельченко.

У рамках "Довженкофесту" 13 вересня на сходах перед центральним входом у методичний центр пройде акція "Харків читає Довженка" із залученням письменників, поетів і студентської молоді.

17 вересня в центрі відбудуться інтерактивні заходи "Редакція газети" і "Кіностудія", а також показ фільму "Земля" і презентація книг відомого харківського кінознавця Володимира Миславського, дослідника творчості Довженка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram