ГоловнаКультура

Музей жертв Голодомору має намір домовитися про будівництво 2-ї черги комплексу за 1,3 млрд гривень

Проєктом передбачено створення цілісного комплексу з перспективою виходу до станції метро "Дніпро".

Музей жертв Голодомору має намір домовитися про будівництво 2-ї черги комплексу за 1,3 млрд гривень
Фото: mapia.ua

Державне унітарне підприємство "Дирекція з будівництва другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" має намір домовитися з ТОВ "Основа" (Київська область) про будівництво 2-ї черги меморіального комплексу за 1,255 млрд гривень. Про це свідчать дані в системі державних закупівель ProZorro.

Тендер проводили згідно з переговорною процедурою. Раніше його двічі скасовували через відсутність достатньої кількості учасників, тому замовник вирішив закупити будівельні роби згідно з переговорною процедурою з учасником, який двічі намагався взяти участь у відкритих торгах.

Крім того, це підприємство за іншими договорами "Меморіалу жертв Голодомору" виконує зараз підготовчі та будівельні роботи на цьому самому об'єкті.

Проєктом передбачено створити цілісний комплекс, посаджений на композиційну вісь, що об'єднує 1-шу та 2-гу черги з виходом до транспортної магістралі і перспективою виходу до станції метро "Дніпро".

Роботи також передбачають реконструкцію 1-ї черги комплексу. Термін виконання робіт - з 9 вересня 2019 року по 1 травня 2022 року.

Згідно з Єдиним держреєстром юросіб і фізосіб-підприємців, засновниками і кінцевими бенефіціарами "Основи" є член президії Будівельної палати України Юрій Карпенко і Віктор Карпенко, статутний капітал становить 668,92 тис. гривень.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року повідомляли, що друга черга музею жертв Голодомору в Києві обійдеться в 700 млн грн. У грудні 2018 вона подорожчала до 1183,2 млн гривень.Тоді ж повідомляли, що ще 175,4 млн гривень знадобиться на реконструкцію першої черги комплексу.

Музей планують максимально вписати в ландшафт київських гір, оскільки він розташується на території, внесеній у буферну зону об'єкта ЮНЕСКО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram