ГоловнаКультура

У Львові відбудеться театральний фестиваль "Кіт Гаватовича"

Цього року організатори фестивалю пропонують учасникам поговорити про свідомий театр.

У Львові відбудеться театральний фестиваль "Кіт Гаватовича"

З 6 по 8 вересня у Львові на території Стрийського парку й у колишньому ангарі трамвайного депо пройде четвертий театральний фестиваль "Кіт Гаватовича".

Організатори повідомляють, що на сцени фестивалю цього року вийдуть відомі актриси театру і кіно Ірма Вітовська-Ванца і Римма Зюбіна. Крім того, в Україну приїде японський танцівник Такетеру Кудо - актор і послідовник театру Буто, який представить пластичну виставу "Цукерковий вибух".

Відкриття фестивалю відбудеться спільно з театром ім. Лесі Українки, очікується виступ гурту "Oy sound system". Серед учасників також Молодий театр, Львівський театр Леся Курбаса, харківський театр абсурду "Горобчик" і т.д.

Цього року організатори фестивалю пропонують учасникам поспілкуватися про свідомий театр, а на афіші - відсилання до зруйнованої мозаїки, яка була на магазині "Океан".

"У часи викликів і накопичення інформації постає питання про роль театру сьогодні. Слова нового тисячоліття, якими говорить театр. Сцена, яка ретранслює і продукує зміни, театр, який шукає нові смисли, щоб їх здійснити. Театр, який не мовчить класиками", - коментує програму гендиректорка фестивалю Єва Якубовська.

У Парку культури під час фестивалю постійно працюватиме читацька лаунж-зона, створена спільно з Видавництвом Старого Лева.

Фестиваль названо на честь Якуба Гаватовича - театрального діяча XVII століття, який вперше поставив спектакль у публічному просторі на Західній Україні.

Нагадаємо, торік фестиваль проходив на тій самій локації з 7 по 9 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram