ГоловнаКультура

Виконавицю Alyona Alyona номіновано на міжнародну премію Anchor

Відзначають, що артистка популяризує державну мову.

Виконавицю Alyona Alyona номіновано на міжнародну премію Anchor
Alyona Alyona
Фото: hochu

Українську реп-виконавицю  Alyona Alyona номіновано на німецьку міжнародну премію Anchor, вказано на сайті премії.

На сайті Anchor також зазначено, що реперка популяризує державну мову, оскільки співає винятково українською. Крім того, артистка не хоче показувати гламур і демонструє образ звичайної жінки, на яку не впливають кліше про красу. Представники музичної премії назвали її "українською королевою вулиці".

 "Хіп-хоп як сила природи: Олена Савраненко, псевдонім Alyona Alyona, читає реп рідною мовою - українською. І то, як її слова течуть, шиплять, котяться, вибиваються і мчать, просто вражає. Аyona аlyona вже є зразком в Україні. Її відеоролики, в яких вона з гордістю танцює, як королева вулиці, перед житловими масивами рідного міста Баришівка, привернули увагу мільйонів глядачів", - сказано на сайті Anchor.

Організатори премії нагадали, що Савраненко працювала касиркою в супермаркеті, продавчинею косметики і вихователькою в дитячому садку в Баришівці під Києвом.

"Зараз вона посилає свій меседж - інформативний і часто гумористичний - не як вихователька, а як сильний реп-виконавець", - наголошено в Anchor.

Музична премія Anchor заснована в 2016 році. Нагородження відбудеться у вересні в Гамбурзі.

Нагадаємо, в травні цього року Alyona Alyona зайняла друге місце в рейтингу найцікавіших виконавців Європи за версією The New York Times. Видання теж відзначало, що виконавиця читає реп тільки українською мовою, незважаючи на те, що в Україні дуже популярний реп російською. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram