ГоловнаКультура

У Голлівуді знімуть четверту частину "Матриці"

Режисером нової частини виступить Лана Вачовські.

У Голлівуді знімуть четверту частину "Матриці"
Фото: indiewire

Лана Вачовські виступить автором сценарію і режисером четвертої Матриці, де головні ролі знову зіграють Кіану Рівз і Кері-Енн Мосс.

Про це повідомляє Variety.

Фільм спродюсують Warner Bros. Pictures і Village Roadshow Pictures.

"Лана - візіонер, унікальний режисер, і ми раді, що вона напише і зрежисує нову частину всесвіту "Матриці", - розповів Тобі Еммеріх, голова правління Warner Bros. Pictures.

Співавторами сценарію стануть Александар Хемон і Девід Мітчелл. Зйомки почнуться на початку 2020 року.

Видання зазначає, що компанія Warner Bros. протягом декількох останніх років намагалася повернутися у всесвіт "Матриці", але багато часу зайняло отримання прав на продюсування нового фільму.

Сюжет нового фільму залишається поки що невідомим, як і невідомо, чи буде задіяний Лоуренс Фішбурн, який зіграв Морфея.

Три оригінальні фільми "Матриця", "Матриця: перезавантаження" і "Матриця: революція" зібрали разом 1,6 млрд доларів у прокаті по всьому світу. Усі три зняті і написані Ланою і Ліллі Вачовські.

"Багато наших ідеї 20-річної давності стали ще більш актуальними, - розповідає Лана Вачовські. - Я рада повернути цих героїв у моє життя".

Зазначимо, що перша "Матриця" відзначила 20-річчя з дня прем'єри цього року і навіть виходить у повторний прокат у деяких країнах світу, в тому числі в Україні в обмеженому прокаті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram