ГоловнаКультура

Держкіно оголосило переможців 11-го пітчингу

Рада державної підтримки кіно включила в перелік проєктів-переможців 101 фільм.

Держкіно оголосило переможців 11-го пітчингу
Фото: www.ukrkino.com.ua

Держкіно оприлюднило результати 11-го конкурсу кінопроєктів, у якому брали участь ігрові фільми.

Про це повідомляють на сайті відомства.

Перелік переможців затвердила Рада державної підтримки кінематографії, включивши туди 101 проєкт у різних секціях: повнометражні національні фільми (для широкої аудиторії і художньої значущості), повнометражні фільми в ко-продукції (для широкої аудиторії і художньої значущості), тематичні фільми "Про героїв, які брали участь у захисті України", повнометражні та короткометражні дебюти.

Коли публікували протоколи експертних комісій у різних секціях, Держкіно оголосило, що прохідний бал - 35 і в перелік переможців внесуть фільми, які набрали не менше за цю кількість балів.

При цьому Рада включила до переліку фільм Олени Дем'яненко "Блакитний лев", який набрав 34,43 бала, але не включила фільм Юрія Речинського "Утопія", який набрав 35,33 бала. Перший проходив у категорії "Ігрові повнометражні національні фільми художньої значущості", а його творці просили повне фінансування від Держкіно - 25 млн грн. Другий - у категорії "Ігрові повнометражні фільми художньої значущості в ко-продукції" (просили 13 млн, повний бюджет - 37 млн).

Згідно з новим законодавством, оцінки експертів мають рекомендаційний характер, остаточне рішення про виділення фінансування проектів приймає Рада.

Нагадаємо, незабаром пройде ще один пітчинг, де беруть участь документальні та анімаційні проекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram