ГоловнаКультура

Американська HBO купила права на показ українського фільму "Історія Лізи"

В український прокат картина вийде цієї осені.

Американська компанія HBO придбала права на телевізійні покази та розміщення на VoD-платформі в країнах Центральної Європи фільм українського режисера Олександра Жовни "Історія Лізи". Про це повідомляє пресслужба Держкіно України.

Контракт підписав продюсер картини Валерій Калмиков. Виробництво стрічки в 2018 році здійснила кінокомпанія "Трумен Продакшн" за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

"Історія Лізи" - це психологічна драма про дві закохані пари. Двоє героїв страждають на синдром Дауна, їх називають ще "сонячними дітьми". Вони отримали унікальну можливість: потрапити в світ старого чорно-білого кіно за допомогою незвичайного екрана в магічному кінотеатрі.

Телепоказ стартує з 1 травня 2020 в Чехії, Словаччині, Угорщині, Польщі, Румунії, Молдові, Хорватії, Словенії, Сербії, Косово, Чорногорії, Боснії і Герцеговині, Македонії, Болгарії. В українських кінотеатрах фільм планують показати восени 2019 року.

Сценарій картини написаний за однойменною повістю Олександра Жовни, який у 2015 році отримав спеціальну нагороду Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" в номінації "Кіносценарії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram