ГоловнаКультура

"112 Україна" не звертався по прокатне свідоцтво для пропагандистського фільму "Revealing Ukraine"

Показ проросійської стрічки Олівера Стоуна без прокатного свідоцтва буде порушенням закону.

Телеканал "112 Україна" не звертався по прокатне свідоцтво для фільму "Revealing Ukraine". Про це LB.ua повідомили в експертній комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів.

Як повідомив член комісії Ярослав Підгора-Гвяздовський, фільм не подавали в комісію для отримання прокатного свідоцтва, а без цього документа показ картини є порушенням закону.

Точна дата трансляції фільму невідома: в різних анонсах телеканал "112 Україна" вказує то 13, то 16 липня.

Фільм Олівера Стоуна Revealing Ukraine ("Відкриваючи Україну") знято на основі інтерв'ю Віктора Медведчука. В анонсованому відеоролику фільм називають "номінантом 65-го кінофестивалю в Таорміні", хоча політична картина зовсім не згадувалася в переліку картин-номінантів, вона була вказана в категорії "Особлива подія" кінофоруму - як допрем'єрна демонстрація роботи голови журі Олівера Стоуна.

Кінострічка - суб'єктивна оцінка подій Революції гідності, головними "оповідачами" стали президент РФ Володимир Путін, колишні представники влади України Віктор Янукович і Віталій Захарченко, а також Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Стрічка побила рекорди переглядів на російському телеканалі РЕН ТВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram