ГоловнаКультура

Держкомтелерадіо заборонило ввезення ще двох російських книг для продажу в Україні

Видання містять проросійську пропаганду.

Держкомтелерадіо заборонило ввезення ще двох російських книг для продажу в Україні

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення заборонив ввезення в країну з РФ ще двох книг через пропаганду держави-агресора. Про це сьогодні повідомила прес-служба відомства.

Зокрема, заборонено ввозити книгу Алана Аксельрода "Все, що мені відомо про бізнес, я дізнався, граючи в "монополію" (видавець - ТОВ "Видавництво "Добра книга", Москва), в якій рекламується видання, яке не дозволене раніше до ввезення в Україну через наявність в тексті пропагандистських гасел держави-агресора.

Також не буде ввезена в Україну з метою поширення книга Джона Хейвуда "Люди Півночі. Історія вікінгів 793-1241" московського видавництва ТОВ "Альпіна нон-фікшн".

"Кілька сторінок цього видання присвячені історії Київської Русі, яку автор трактує з позиції політично ангажованої сучасною російською історіографією. Зокрема, Київську Русь він називає Росією, а київських князів - російськими, історія Київської Русі в його уявленні - це історія Російської держави", - сказано в рішенні Держкомтелерадіо.

Відзначається, що імпортери мали намір завезти по 5 тис. примірників цих двох видань.

Нині в переліку заборонених для ввезення в Україну книг 213 видань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram