ГоловнаКультура

Найкращим оперним співаком світу став українець Андрій Кімач

Він отримав грошову винагороду в розмірі 20 тис. фунтів.

Найкращим оперним співаком світу став українець Андрій Кімач
Андрей Кимач
Фото: BBC

На міжнародному конкурсі з оперного співу BBC Cardiff Singer of World головний приз - статуетку "Найкращий оперний співак світу" і грошову 20 тис. фунтів винагороди - отримав 31-річний українець Андрій Кімач. Про це повідомляє BBC.

Участь у конкурсі взяло понад 400 співаків, у відбірний тур пройшли 20 учасників з 15 країн світу. У суботу, 22 червня, відбувся фінал, куди увійшли п'ять учасників і де переміг український баритон.

"Мрія буквально стала дійсністю. Я пам'ятаю, як у юності дивився цей конкурс і навіть мріяти не міг про те, що буду в ньому брати участь, не кажучи вже про перемогу", - розповів Кімач.

Фото: BBC

У фіналі конкурсу Андрій Кімач виконав п'єси Жоржа Бізе, Сергія Рахманінова і Гаетано Доніцетті.

Конкурс BBC Cardiff Singer of World (Кардіффські голоси) - міжнародний конкурс оперних співаків, який проходить раз на два роки в британському місті Кардіфф. Його вважають найпрестижнішим конкурсом з оперного співу серед молодих виконавців віком від 18 до 32 років.

Андрій Кімач - уродженець Крижополя у Вінницькій області. Закінчив філософський факультет університету ім. Т.Г. Шевченка і вокально-диригентський факультет Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського. Його останнім наставником був Володимир Гришко.

З 2016 до 2018 року Кімач виконував соло в Херсонській обласній філармонії і був артистом Молодіжної оперної програми Великого театру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram