ГоловнаКультура

Помер легендарний італійський режисер Франко Дзеффіреллі

"Ромео і Джульєтта", а також екранізація п'єси Джузеппе Верді "Травіата" були номіновані на "Оскар".

Помер легендарний італійський режисер Франко Дзеффіреллі
Франко Дзеффирелли
Фото: EPA/UPG

У віці 96 років помер італійський режисер Франко Дзеффіреллі. Про це пише газета La Repubblica.

Дзеффіреллі помер у своєму будинку в Римі. Його поховають на кладовищі Порте-Санте у Флоренції.

"Я ніколи не хотів, щоб цей день настав. Франко Дзеффірелі пішов сьогодні вранці. Один з найвеличніших людей світової культури", - написав мер Флоренції Даріо Нарделла у твіттері.

Дзеффіреллі народився у Флоренції 12 лютого 1923 року. Він закінчив Академію витончених мистецтв, потім вступив до Флорентійського університету. Під час Другої світової війни брав участь в італійському русі Опору.

Дзеффіреллі почав кар'єру в театрі в другій половині 1940-х років як театральний художник і актор. У 1950-1960-х займався театральними та оперними виставами в Італії, Великобританії та США.

Фільм "Кемпінг" 1957 року став першою роботою Дзеффіреллі в кінематографі у ролі режисера. Серед його відомих картин - фільми за творами Вільяма Шекспіра "Приборкання норовливої" з Елізабет Тейлор, "Ромео і Джульєтта", "Гамлет" з Мелом Гібсоном, а також "Джейн Ейр" з Шарлоттою Генсбур.

"Ромео і Джульєтта", а також екранізація п'єси Джузеппе Верді "Травіата" були номіновані на "Оскар". Крім того, "Травіата" була удостоєна премії BAFTA.

Дзеффіреллі також п'ять разів отримував національну премію "Давид ді Донателло".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram