ГоловнаКультура

Педро Альмодовар отримає на Венеційському кінофестивалі нагороду за життєві досягнення

Венеційський кінофестиваль був першим фестивалем, де відбувся міжнародний дебют режисера.

Педро Альмодовар отримає на Венеційському кінофестивалі нагороду за життєві досягнення
Педро Альмодовар
Фото: variety.com

Венеційський кінофестиваль вручить «Золотого лева» іспанському режисерові Педро Альмодовару за життєві досягнення. Про це повідомляє Variety.

Режисер зазначив, що він дуже схвильований і задоволений цією нагородою. «У мене дуже гарні спогади про Венеційський кінофестиваль. Мій міжнародний дебют відбувся там 1983 року з «Нескромною чарівністю пороку». Це було вперше, коли один з моїх фільмів виїхав з Іспанії, це було моє міжнародне хрещення і чудовий досвід, так як це було і з моїм поверненням з фільмом «Жінки на межі нервового зриву» 1988 року», - зазначив Альмодовар.

Режисер також пожартував, що цей лев стане його вихованцем, разом із двома кішками, з якими щиро подякував за цю нагороду.

Художній керівник Венеційського кінофестивалю Альберто Барбера оцінив Педро Альмодовара як найвидатнішого та найвпливовішого іспанського режисера з часів Луїса Бунюеля (іспанський режисер, який помер 1983 року) і, навіть більше, як режисера, котрий запропонував найбільш багатогранні, суперечливі і провокаційні портрети постфранкської Іспанії.

 «Теми трансгресії, бажання та індивідуальності є головними в його фільмах, які він наповнює їдким гумором і прикрашає візуальним блиском, що надає надзвичайного сяйва естетичному табору і поп-арту, на які він явно посилається», - додав Барбера

Педро Альмодовар почав свою кар'єру 1980 року з фільму «Пепі, Люсі, Бом та інші дівчата», знятого, здебільшого, з командою недосвідчених акторів.

1986 року він заснував продюсерську компанію El Deseo зі своїм братом Агустином. Їхнім першим проектом був фільм «Закон бажання».

За своє життя режисер отримав два Оскари: «Усе про мою маму» (1999) за найкращий іноземний фільм і за найкращий сценарій фільму «Поговори з нею».

Крім того, кінокартина «Усе про мою маму» була удостоєна нагороди Каннського кінофестивалю.

Нагадаємо, 76-й Венеційський кінофестиваль пройде з 28 серпня по 7 вересня 2019 року.   

 

  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram