ГоловнаКультура

"Спасителя світу" Леонардо да Вінчі знайшли на яхті саудівського принца, - ЗМІ

Станом на 26 травня яхта принца перебувала в Червоному морі біля єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх

"Спасителя світу" Леонардо да Вінчі знайшли на яхті саудівського принца, - ЗМІ
Леонардо да Винчи, "Спаситель мира"
Фото: EPA/UPG

Найдорожчу у світі картину "Спаситель світу" Леонардо да Вінчі виявили на яхті Serene спадкового принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана. Про це повідомляє Artnet.com.

Як інформує Bloomberg, станом на 26 травня яхта принца перебувала в Червоному морі біля єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх.

Нагадаємо, в березні 2019 року співробітники Лувру та філії музею в Абу-Дабі заявляли, що не можуть знайти картину Леонардо да Вінчі "Спаситель світу".

У 2017 році картину продали на аукціоні за $450,3 млн, і у вересні 2018 року її мали виставити в ОАЕ, проте виставку раптово скасували.

Раніше картина да Вінчі належала російському мільярдерові Дмитру Риболовлєву. У листопаді 2017 року він продав її на аукціоні Christie's за рекордні $450,3 млн. Спочатку імені покупця не розголошували, однак за словами джерел The New York Times, картину купив спадковий принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман.

Картина "Спаситель світу" написана приблизно 1500 року. Її довго вважали втраченою і вперше виставили на аукціон 1958 року. Деякі дослідники вважають, що да Вінчі, можливо, писав картину не один, а разом з асистентом Бернардіно Луїні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram