ГоловнаКультура

Кінотеатр "Київ" закрили на інвентаризацію (оновлено)

Сеанси на 7 червня скасовано, але найближчим часом кінотеатр продовжить свою роботу.

Фото: Макс Требухов

Сьогодні, 7 червня, в кінотеатрі "Київ" Департамент комунальної власності міста і балансоутримувач кінотеатру КП "Київкінофільм" почали інвентаризацію й обстеження будівлі, щоб уникнути незаконних знищень або пошкоджень майна.

Про це повідомляє "Офіційний портал Києва".

"Протягом квітня-травня 2019 колишній орендодавець ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» незаконно перешкоджав доступу до будівлі кінотеатру «Київ» комісії у складі працівників КП «Київкінофільм» і Департаменту комунальної власності Києва для обстеження", - йдеться в повідомленні.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Зазначають, що за охорону пам'ятки архітектури місцевого значення, а також за діяльність кінотеатру відповідає балансоутримувач - КП "Київкінофільм". Тому за фактом недопуску складенj відповідні акти від 24.04.2019 р. та від 17.05.2019 р.

Глядачі, які придбали квитки на сьогоднішні сеанси, можуть їх повернути. Найближчим часом кінотеатр продовжить свою роботу у звичайному режимі.

Фото: Макс Требухов

Оновлення. Вхід на другий поверх кінотетатру заблокували працівники муніципальної варти. Вони не пускають співробітників кінотеатру всередину і стверджують, що замінили замки.

Активісти і колектив кінотеатру називають це рейдерським захопленням. Як повідомляє "Громадське", один з активістів спробував пробратися за бар'єр, працівники муніципальної варти скрутили його, вдарили по голові й вибили зуб.

Нагадаємо, конкурс на оренду столичного кінотеатру "Київ" відбувся 15 квітня 2019 року.

Протягом 20 років комплекс перебував у користуванні ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр "Київ", директором якого була Вілія Бондаренко. За останні роки в кінотеатрі провели капітальний ремонт приміщень, обладнали його меблями і технікою за рахунок орендарів.

На початку 2019 року стало відомо, що попередньому орендарю кінотеатру не продовжили договір.

Оскільки Департамент комунальної власності Києва не попередив орендаря про свої наміри не продовжувати термін оренди, що є незаконним, колишня дирекція кінотеатру подала на КМДА в суд.

У травні КМДА підписала договір з компанією "Сінема Центр" про оренду приміщень кінотеатру "Київ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram